Wil je graag op een authentieke manier Zeeland ontdekken? Of, op een gemakkelijke manier door de provincie reizen? Dan is de solex echt iets voor jou. Met het huren van een solex ontdek je Zeeland op een stoere manier!

Kenmerken solex

  • €45,- vanaf 09:30 tot 12:30
  • €59,50 vanaf 09:30 tot 17:00
  • Bezorging op locatie mogelijk
  • Inclusief gratis helm
  • Actieradius max. 50 km
  • Rijbewijs AM vereist

Boek jouw solex

Klik op één van de onderstaande opstappunten om jouw solex avontuur te starten!

Vragen over de solex?

Ja, omdat de solex als snorscooter wordt gezien is het dragen van een helm verplicht. Deze krijg je, inclusief haarnetje, gratis mee en worden regelmatig door een antibacteriële-stoommachine gereinigd.

Ja, voor het rijden met een solex moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A, B of AM. Heb je geen rijbewijs? Geen probleem, wij bieden de E-fatbike als alternatief. Deze is net zo snel als een solex en is dus goed te combineren.

De minimumleeftijd voor het besturen van een  solex is 16 jaar. Voor personen onder de 16 jaar hebben we de E-fatbike als alternatief. E-fatbikes houden E-choppers makkelijk bij qua snelheid en zijn dus goed te combineren. 

De maximumsnelheid is 25 km/h.

Het tarief voor het huren van een solex is €45,- voor een middag en voor een hele dag €59,50. 

De solex bevat genoeg benzine om een route van 50 km te rijden.

Wij hebben verschillende routes zorgvuldig uitgestippeld. Hiermee ontdek je zonder zorgen de mooiste bezienswaardigheden in de buurt van het opstappunt. Je kan ook zelf een route maken en deze volgen. De keuze is aan jezelf!

Op de solex kunnen wij achterop een kinderzitje monteren. Hiervoor adviseren wij een minimumleeftijd van twee jaar. 

Nee, wij rekenen voor geen een van onze voertuigen borg.

Kijk bij onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden op uw vragen.

Toch liever iets anders proberen?

Fatbike Funbikes Zeeland

E-fatbike

De E-fatbike is het stoere broertje van de E-bike. Met zijn grote, dikke banden kan je gemakkelijk over elk terrein fietsen. 

E-bike huren Zeeland

E-bike

Met een E-bike kan je in alle rust Zeeland gaan ontdekken. Net als op een normale fiets, maar dan net wat gemakkelijker!

E-chopper huren Zeeland

E-chopper

Net als een scooter alleen dan elektrisch! Verreweg het meest geliefde voertuig door de stille motor, grote accu en stoere uitstraling.

Waarom een solex huren?

Met de solex ontdek je Zeeland op de ouderwetse manier. De geur van benzine, de pothelm en het stoere geluid maken het plaatje compleet. De solex heeft genoeg benzine om een route van 50 km te rijden. Hij haalt hierbij gemakkelijk een snelheid rond de 25 km/h. Zo rij je snel van dorp tot dorp. Volg onze zorgvuldig uitgestippelde routes om zonder zorgen het mooiste van Zeeland te ontdekken. Liever het heft in eigen hand nemen? Plan dan je eigen route!

Wat is een solex?

Een solex is vergelijkbaar met een E-bike. Ook bij een solex moet je gewoon trappen. De trapondersteuning komt echter vanuit een benzine aangedreven motor. In 1948 werd de eerste solex in Nederland verkocht. Zo heb je met de solex een authentieke manier om door Zeeland te reizen. Omdat de solex een snorscooter is, is het dragen van een helm verplicht. Ook gelden bij de solex dezelfde regels omtrent alcohol als bij het besturen van een auto.

Solex huren Zeeland

Waarom Funbikes Zeeland?

Wij van Funbikes Zeeland helpen onze klanten al jaren lang het mooiste van Zeeland te ontdekken. Vragen over de mooiste route? Speciale wensen bij uw bedrijfsuitje? Wij denken graag met u mee. Zo bieden wij niet alleen een persoonlijke service, maar ook:

Compleet ontzorgd

Wij regelen alles voor een ontspannen dagje uit

Unieke ervaring

Ouderwets genieten van de rust op een solex!

Bijzondere routes

Ontdek Zeeland
op zijn mooist

Op locatie

Start jouw route op iedere locatie binnen Zeeland