Maar… wat is nou eigenlijk een E-chopper?

De E-chopper is een elektrisch aangedreven motorfiets met het stoere uiterlijk van een Harley Davidson, maar gelukkig een stuk eenvoudiger te besturen. De E-chopper heeft een laag zwaartepunt en een opvallend grote bandbreedte, waardoor je als een ‘low rider’ achter het stuur zit. Ook heeft de E-chopper een geveerde voorvork en een breed comfortabel zadel. Dankzij deze eigenschappen ligt de E-chopper comfortabel op de weg. De E-chopper stuurt daarnaast makkelijk, is licht en hierdoor goed wendbaar! Het rijden is heel simpel: je geeft gas met je hand en je remt met de handremmen. Simpel toch?! Je hoeft ook niet bang te zijn dat de E-chopper te hard gaat en je het risico loopt een boete te krijgen. Door de begrenzing is de snelheidslimiet 25 kilometer per uur, een prima snelheid om goed van de omgeving te kunnen genieten en tegelijk ook een mooie afstand te kunnen afleggen. Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op de E-chopper.

arrangementen bedrijfsuitje in Zeeland
“Een hele leuke dag gehad met mijn collega’s. Goed geregeld. De e-choppers kwamen op locatie, op de afgesproken tijd en werden weer netjes opgehaald nadien. Voor herhaling vatbaar!”

De E-chopper is uitgerust met een mobiele telefoonhouder. Ideaal als je van tevoren een mooie route hebt uitgestippeld of een route van internet hebt gedownload. Het is de bedoeling dat je met een e-chopper op de fietspaden rijdt. Is er geen fietspad, dan mag je op de weg rijden. En blijf natuurlijk zelf alert voor het geval de navigatie je stuurt over de N-wegen en de snelwegen, want een E-chopper lijkt dan weliswaar op een Harley Davidson maar is het niet. 

Met een volle accu kan er met een gemiddeld gebruik ongeveer 50 kilometer worden afgelegd. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je rijstijl. Met veel afremmen en opnieuw gas geven gaat de accu sneller leeg en neemt de actieradius af. In Zeeland kunnen de weersinvloeden soms ook parten spelen. Als er een sterke wind waait, rij je met de wind in de rug een stuk zuiniger. Tegelijkertijd moet je dan goed bedenken dat je op de terugweg tegenwind hebt en je accu sneller leeg zal gaan. Met een bereik van 50 kilometer kun je een mooie afstand afleggen en verschillende unieke plekjes bezoeken. 

Bezorging door heel Zeeland

Voor wie is de E-chopper?

Om op een E-chopper te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Hierdoor is het voor een 16-jarige met een bromfietscertificaat al mogelijk om zelfstandig een E-chopper te besturen. Gelukkig is er een uitstekend alternatief voor mensen die niet aan bovenstaande vereisten voldoen, de E-fatbike. Deze elektrische fiets lijkt wat betreft het uiterlijk veel op de E-chopper, dat is natuurlijk leuk voor de eenheid op een groepsfoto. Het belangrijkste verschil is dat de E-fatbike beschikt over trappers met trapondersteuning waardoor deze licht fietst en de snelheid van de E-chopper bijhoudt. Niemand hoeft op elkaar  te wachten, ideaal natuurlijk als je zowel de E-chopper als de E-fatbike huurt voor een groepsuitje. De E-fatbike is geschikt voor iedereen vanaf 1.30 meter, kinderen vanaf 9 jaar kunnen dus gezellig mee!

Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, want op de E-chopper en de E-fatbike kan een kinderzitje, eventueel inclusief voetsteuntje, worden gemonteerd. De adviesleeftijd voor het kind in het kinderzitje is 2 tot en met 4 jaar.

Ben je op zoek naar een leuk groepsuitje voor zowel kinderen als volwassenen? Ga dan eens op stap met de E-chopper en E-fatbike.

Wat zijn de alternatieven?

Een keuze maken voor het juiste vervoersmiddel is vaak ingewikkeld. Er is zoveel aanbod. Ga je voor de solex, E-chopper of E-fatbike? De solex siert al jaren het straatbeeld en laat de nostalgie van de jaren 60 herleven. Wie denkt bij een solex niet aan die retro leren jassen gecombineerd met een pothelm en natuurlijk een stoere zonnebril?! Ook bij ons kun je een solex huren. Een ideaal voertuig voor een leuk vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld. Houd je van het vertrouwde geluid van een solex en de geur van benzine om je heen, dan is de solex echt geschikt voor jou. Geniet je liever van de stilte en het ruisen van de wind, kies dan voor E-chopper, E-scooter of E-fatbike. Laatstgenoemde voertuigen zijn geruisloos waardoor je ongestoord gesprekken kunt voeren en ondertussen van het adembenemende Zeeuwse landschap kunt genieten. Daarnaast zijn deze voertuigen natuurlijk ook veel duurzamer dan de solex en de scooter. Zo zorgen de solex en de scooter, door de uitstoot van brandstofgassen, voor meer luchtvervuiling. Al met al is de E-chopper dankzij de gebruiksvriendelijkheid een ideaal voertuig voor een familiefeest, gezins-, bedrijfuitje of een leuke dag weg met de vrienden. 
E-fatbike, alternatief van de E-chopper

Het feit dat de E-choppers als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, laat zien dat de vraag naar een alternatief van de Solex en benzine scooter erg groot is. Twijfel je nog over het meest geschikte vervoersmiddel voor jouw uitje? Probeer het eens uit en boek een e-chopper.

Met de e-chopper door de Zeeuwse natuur

Wat kost het huren van een E-chopper?

Bij ons, Funbikes Zeeland, is het mogelijk om de E-chopper voor een dagdeel of voor een hele dag te huren.

De kosten voor een ochtend zijn 35,- euro, voor een middag zijn de kosten €37,50 en voor een hele dag 50,- euro. Extra services zijn tegen een meerprijs inbegrepen. Het voordeel van een hele dag is dat je uitgebreid kunt genieten zonder de tijd in de gaten te houden en zo kan je met gemak een paar tussenstops inplannen bij horeca gelegenheden.

Vind je de rijervaring van een E-chopper helemaal geweldig? Overweeg dan eens om een E-chopper aan te schaffen. Op onze pagina over het kopen van een E-chopper vind je meer informatie.

Waar moet je gereden hebben met de e-chopper?

De mooiste plekjes van Zeeland zijn goed bereikbaar met de E-chopper doordat wij de e-chopper verhuur aanbieden vanaf verschillende verhuurlocaties. Vanaf iedere locatie kun je een mooie route afleggen. Kies je voor de opstapplaats in Middelburg? Dan mag een bezoek aan de historische binnenstad zeker niet ontbreken. Of rij richting de kust en bezoek het hoogste punt van Zeeland, geniet van het fantastische uitzicht vanaf de bovenste duintop in Zoutelande of geniet van de combinatie van de hoogbouw aan de boulevard van Vlissingen en snelle overgang naar het rustige duingebied bij Dishoek. Vanwege de gunstige ligging kun je op veel plaatsen genieten van een prachtige zonsondergang in de zee. Deze zonsondergangen zijn vaak het mooist op dagen met wat (sluier) bewolking.

 

Solex huren Zeeland

Ontdek het Zeeuwse landschap op de E-chopper

Vertrek je op de e-chopper vanuit Breskens? Rijd dan zeker de mooie route langs de kust van Breskens tot de Belgische grens. Een groot deel van deze route is verboden voor brommers en daardoor heerlijk rustig en stil. Maak een tussenstop bij de iconische zwart/witte vuurtoren van Breskens. Bezoek de toeristische kustplaatsen Nieuwvliet-Bad en Cadzand-Bad en kijk uit op het dynamische natuurgebied het Zwin waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Mijd je liever het toerisme in de dorpen? Bezoek dan zeker de verdronken zwarte polder. Dit is de perfecte plaats om de E-choppertour te combineren met een mooie wandeling. Het is zelfs mogelijk om vanaf Breskens met de Ferry over te steken naar Vlissingen. Een ultieme Zeeuwse beleving door de combinatie van het land, strand en zee!

Vanaf Heinkenszand en Yerseke kunnen ontzettend mooie routes afgelegd worden over dijkjes en langs boomgaarden. Deze routes zijn op z’n mooist in de bloesemtijd wanneer de boomgaarden zich ontpoppen tot schilderachtige landschappen. Wil je Noord-Beveland met zijn verre uitzichten en ruime akkers ontdekken? Start dan je route in Kortgene. Zeeland kent ontzettend veel diversiteit waardoor niet één route hetzelfde is. Een echte aanrader dus om op verschillende locaties een E-chopper te huren.

“Afgelopen zaterdag met vrienden een mooie ronde van 50 km gemaakt door Zuid-Beveland met de e-chopper. Vriendelijke ontvangst en een route over rustige maar fraaie Zeeuwse weggetjes.”

De geschiedenis van de E-chopper

De E-chopper is in korte tijd ontzettend populair geworden. Voor 2018 reden er nog bijna geen E-choppers in Nederland. Toch gaat de historie van de E-chopper terug tot een aantal jaar na de tweede wereldoorlog. Een Amerikaanse piloot van een Boeing B17 bommenwerper startte na de oorlog met een aantal anderen een motorclub. Ze gebruikten hiervoor vaak afgedankte motoren uit het leger van het merk Harley Davidson en sloopten alles wat niet nodig was van de motor af. Hier komt de naam chopper vandaan wat letterlijk hakken, afhakken of slopen betekent. Jaren later verscheen de elektrisch aangedreven opvolger, de E-chopper met als belangrijk verschil dat de E-chopper over veel minder kracht beschikt waardoor men zonder rijlessen met een gerust hart de E-chopper kan besturen om heerlijk een rondje te toeren.

Probeer het zelf eens uit en voel de wind door je haren gaan of zie de zon langzaam ondergaan! Geniet van het vrije gevoel dat je beleeft als je op pad bent met de E-chopper.